Forsiden

Friluftsliv

Grej & udstyr

Info & viden

Ture & Kurser

Magasin & Medier

Outsite

Bålgrej

Læs vores gratis Outdoor Magasin:

Espegard er ikke så kendt herhjemme, men det bliver det. Nordmændene kan bestemt deres kram, og bålpanne er nok, uden at spoile for meget, markedets klart fedeste bålstativ.

espegard baalpanne 60

Luksus bålstativ

Indpakningen er ikke det, vi plejer at starte med, men den her er værd at fremhæve. Der er få producenter på markedet, der kan levere en flot og funktionel indpakning, men det kan Espegard. Når det kommer til samling af bålstativet, er det en oplevelse som en IKEA kommode, men det går dog, og stativet holder med garanti længere.

espegard indpakning

Når det hele står samlet, er der dog ingen tvivl: Espegard Bålpanne 60 er klart markedets fedeste bålstativ. Meget robust, stabilt, lækkert, funktionelt. Og så kan der tilkøbes en masse ekstra, såsom gnistfanger, sidebord/skærebræt, hjul osv. osv. Sammen med bålpanne 60 fik vi også en bålgryde til test.

Specifikationer Espegard Bålpanne 60

Vægt 21 kg.
Diamater 60 cm.
Højde 180 cm
Materialer Emaljeret Stål
Pris 1375,-

Stativet er tungt og står solidt plantet. Det er let at indstille bålstedet i højden og få det lige i forhold til en ujævn overflade. Husk dog at sørge for dette, inden du starter bålet. Neden under bålfadet sidder et opsamlingskar til asken. Det er en af de detaljer, der gør Bålpanne 60 lækker. Designet vidner også om et produkt, der godt selv ved, at det er noget.

baalpanne 60

Samlingen i toppen er - udover at være flot - også stabil. Stabiliteten på hele stativet er værd at nævne, fordi det gør det sikkert at lave mad over bål. Det er ikke lige pludselig noget, der vælter.

Vi modtog heldigvis bålstativet på en solskinsdag. Det røg selvfølgelig lynhurtigt op. og vi fik også testet Espegard Bålgryde 10 liters (på billedet).

baalstativ fra espegard

Gryden kopmmer som standard i emaljeret stål, men formen er genial til gryderetter og minder lidt om jydepotten i bunden. Træknoppen på låget gør, at man kan tage låget af uden at bruge bålhandsker. Dermed kan man hurtigt give retten en snurretur. Mens gryden hænger over bålet på stativet, kan man let regulere højden; det er på den måde, man skruer op og ned for temperaturen i gryden. Kæden, som gryden hænger i, er nemlig let at justere op og ned. Hanken i gryden gør den også let at fjerne og håndtere. Så kort sagt: Standard gryde med gode bålfeatures og form.

Specifikationer Espegard Bålgryde 10 liter

Vægt ???
Liter 10
Materialer Emaljeret Stål
Pris 545,-

Med til bålstativet hører også en grill. Den kan hæves/sænkes i tre niveauer, hvilket fungerer fint. Man skal dog være lidt mere fiks på fingrene med denne.

Alt i alt er det et sæt, som bestemt kan anbefales. Det er selvfølgelig tungere end andre bålstativer, men du får så også kvalitet og et sikkert bålsted.

Læs også

Jetboil gasbrænder
Fjeld og Fritid
Sea To Summit
B-Wild outdoorbutik
MSR Outdoorudstyr
Pro-Outdoor

 

Teva vandresandaler
Friliv outdoorbutik
Nordisk Outdoor
OutdoorPro
Aclima
SpejderGEAR

 

YETI soveposer og jakker
Friluftsland
Sea To Summit frysetørret mad
Leave No Trace
EXPED liggeunderlag og rygsæk
Slagelse Camping og Outdoor Center

 

Patagonia
Outdoor45
Therm a rest
Survivalstore
Eventyrsport
Trangia