Forsiden

Friluftsliv

Grej & udstyr

Info & viden

Ture & Kurser

Magasin & Medier

Outsite

Kogegrej

Læs vores gratis Outdoor Magasin:

Så kommer vi over til den nok mest advancerede brænder af dem alle: Multifuel. Nu er det ikke bare at dreje på håndtaget og sætte lighteren til. Der skal pumpes, forvarmes og justeres. Foruden dette skal man også vide hvilket brændstof en Multifuel brænder passer til og huske at sætte den rigtige dysse på, hvis man skifter brændstof. Men okay, det er heller ikke raketvidenskab - men man kan brænde fingrene.

multifuel og benzinbrændere

Læs Guide til brændere del 1- Wood stove og Bushbox samt andet kogegrej til brænde   

Læs guide til brændere del 2 - Spritbrændere og sprittabletter 

Guide til brændere del 2 - Spritbrændere og sprittabletter

Spritbrænderen er nok den mest brugte af alle brændere. Den er let at anvende og antænde men den kan sode og svine. Sprittabletter er endnu lettere at bruge og brænderne findes helt ned til 3 gram. Der er fordele og ulemper ved sprit og sprittabletter men vi har samlet en stor oversigt over hvilke du kan vælge.

spritbraender og sprittabletbraender hvilken skal jeg vaelge

Læs guide til brændere del 1 - Wood stove og Bushbox og andet kogegrej til brænde

Læs Guide til brændere del 3 - Multifuel og andre benzinbrændere

Hvilken Jetboil skal jeg vælge? Er der i virkeligheden så stor forskel på de forskellige Jetboil brændere? Kan man lave mad på en Jetboil og findes der en der er stor nok til 10 personer? Her er alt hvad der er værd at vide om Jetboil.

jetboil for begyndere med alt om jetboil

Se vores film om Jetboil

Guide til brændere del 1 - Bål, Bushbox, Biolite og Bålkedler

De populære woodstoves og firebox og bushbox er alle bålkomfurer til brænde. Der findes også Solo Stove og Kelly Kettle samt andet kogegrej, og her forsøger vi at guide dig igennem det hyggelige og primitive grej. Men vi starter selvfølgelig rundt om bålet.

bushbox og kelly kettle samt andre wood stoves

Læs guide til brændere del 2 - Spritbrændere og sprittabletter 

Læs Guide til brændere del 3 - Multifuel og andre benzinbrændere

Tips til Jetboil MiniMo samt test af hanging kit

Jeg er egentlig begyndt forholdsvis sent med Jetboil systemet, ved at jeg fik et Jetboil Zip sæt på et rigtig godt tilbud, den var jo god til små solo ture. Senere købte jeg en Sumo Companion Cup (herefter kaldt Sumo gryden) og det tilhørende plastic kop sæt til Sumoen Jeg vil nemlig gerne på fjeldture og vinterture, kunne koge min 1l vand til eksempelvis min Nalgene flaske, så man har lidt fodvarme efter en kold og våd dag. Fordelen med Zip er at man også fik den ekstra "Pot Support" med, så man kan bruge almindelige gryder på sin Jetboil brænder. Den koster alligevel løst omkring 1/4 af hvad jeg fik hele min Zip for. Zip og andre 0.8 Jetboil gryder passer også ned i Sumo gryden.

jb 3

Vi kender den alle - Trangiaen eller stormkøkkenet. Selvom den vejer en krig, ikke har udviklet sig særligt meget og ikke er særlig gaseffektiv, så elsker vi Trangia alligevel. Måske er det ren nostalgi som med Stanleys kaffekander. Måske er det, fordi et af barndommens minder er den Trangia, som ens forældre hev frem. Måske er det bare, fordi den er en af de mest robuste og pålidelige gasbrændere på markedet, fordi den er meget stabil og ikke vælter så let samt at den er godt afskærmet mod vind. Trangiaen har fan-sider, Facebook-grupper med tilbedere, der er skrevet massevis af bøger om den samt hvordan man laver mad på Trangia. Kan man så overse den? Nej vel. Derfor er her en masse tips til din Trangia samt en lille video om Trangia.

Trangia

Video med Alt om Trangia

Jetboil gasbrænder
Fjeld og Fritid
Sea To Summit
B-Wild outdoorbutik
MSR Outdoorudstyr
Pro-Outdoor

 

Teva vandresandaler
Friliv outdoorbutik
Nordisk Outdoor
OutdoorPro
Aclima
SpejderGEAR

 

YETI soveposer og jakker
Friluftsland
Sea To Summit frysetørret mad
Leave No Trace
EXPED liggeunderlag og rygsæk
Slagelse Camping og Outdoor Center

 

Patagonia
Outdoor45
Therm a rest
Survivalstore
Nalgene
Trangia