Forsiden

Friluftsliv

Grej & udstyr

Info & viden

Ture & Kurser

Magasin & Medier

Outsite

Bål

Læs vores gratis Outdoor Magasin:

4 hurtige tips til optænding af bål. Vi ser på tørretumbler-fnuller, birkebark, fatwood og Burner. God optænding er godt at have med på vandreturen og shelterturen, især hvis det er vådt derude.

optænding af bål

Se videoen med de 4 båloptændingstips her:

Regler for bål i Danmark og i danske skove. Vi ser på hvad du må og ikke må, når du skal lave bål. Når du kender reglerne, må du faktisk meget mere end du tror.

regler for bål

Vi er nået til båløvelse 1 i vores E-learning om bål. Nu skal du selv prøve kræfter med bålet, og ikke bare sidde inde, når al bålhygge er ude. Vi skal sanke optænding, så vi har til vores næste tur i naturen.

Bål øvelse

Der findes en masse god viden om bål. I bøger, på nettet, i artikler og podcasts. I Denne E-Learning artikel ser vi på, hvor du kan finde din viden om bål.

viden om bålet

Hold varmen ved bålet med hjælp fra strålevarme og et godt opbygget bål. Hvis du opbygger bålet rigtigt, kan du holder varmen selv i minusgrader, og det kræver ikke usigelige mængder brænde. Vi ser også på hvordan du holder bålet gående hele natten.

hold varmen om bålet

Når du starter et bål i regnvejr eller når jorden og brænde er meget fugtigt, kan det være meget svært at få gang i bålet. Vi ser på tips og tricks der kan få dit bål i gang.

start et bål i regnvejr

Vi ser på gode optændingsmaterialer til at starte et bål med. Når du skal starte et bål, er det godt at være forberedt og have alle materialer klar. Der er ligeledes optænding du kan sanke i skoven, eller have med hjemmefra, der er rigtig gode at have. Læs med og bliv klogere på bålkunsten.

optændingsmaterialer til at starte et bål med

At starte et bål, er ligeså poetisk som en ”The Doors” sang. Der er skrevet gode bøger om emnet og vi kunne fylde et helt magasin om bålkunsten. Det er Stenalder TV, varme og hygge. Det perfekte bål kræver tålmodighed, ordenssans og erfaring. 

start et bål

Jetboil gasbrænder
Fjeld og Fritid
Sea To Summit
B-Wild outdoorbutik
MSR Outdoorudstyr
Pro-Outdoor

 

Teva vandresandaler
Friliv outdoorbutik
Nordisk Outdoor
OutdoorPro
Aclima
SpejderGEAR

 

YETI soveposer og jakker
Friluftsland
Sea To Summit frysetørret mad
Leave No Trace
EXPED liggeunderlag og rygsæk
Slagelse Camping og Outdoor Center

 

Patagonia
Outdoor45
Therm a rest
Survivalstore
Eventyrsport
Trangia