Forsiden

Friluftsliv

Grej & udstyr

Info & viden

Ture & Kurser

Magasin & Medier

Outsite

DIY

Læs vores gratis Outdoor Magasin:

Med denne lille tilføjelser giver du din sovepose et personligt præg. Et DIY projekt der gør det lettere for dig, at åbne og lukke din sovepose.

soveposesnor

Kender du det; At man ind imellem har et stykke outdoortøj, som har fulgt een særligt trofast, og som man kan have svært ved at skille sig af med - til trods for at funktionaliteten ikke længere er i top? Her er historien om, hvordan min yndlings-jakke fik nyt liv - en historie som jeg håber kan give andre inspiration til at genbruge fremfor at købe nyt.

genbrug skaljakke

DIY bad til vandreturen for kun 15 kr. og andre sager

En simpel lille dims du kan tage med i lommen. Den vejer ikke noget, fylder ikke så meget men den har mange funktioner. Jeg taler selvfølgelig om sodavandsflasken af plastik. Jeg kan huske at vi havde et bad til spejder dengang jeg var det, hvor man lagde nogle rør under bålet og på den måde kunne få varmt vand til et bad. Vi lavede en brainstorm på andre måder at lave bad på, og colaflasken kom op. Forleden talte jeg med en nybegynder om hvordan man tog bad på vandreture og det inspirerede til denne artikel og så kommer der også en med "rigtige". Men der måtte jo være ting man kunne lave af colaflasker...

Lav selv/DIY Rammesav

Hvilken sav skal jeg have med? Den må ikke veje noget, fylde noget eller koste noget. Jamen her er svaret: Lav din egen rammesav. Med den hjemmelavede rammesav skal du kun have klingen med, resten af materialerne kan du finde i naturen.

Et sjovt lille projekt. Kan du denne teknik, behøver du at medbringe selve savklingen på din næste tur. Med lidt håndelag kan du lave denne sav på blot 15 minutter.

Du skal bruge: En savklinge. To metalstumper. Snor. Jeg købte en savklinge til en brændesav fra Bahco. Pris 24 kr.

Du kan bruge savklingen til at save de stumper grene, du har brug for. Du skal finde en egnet gren - mellem 3 og 4 cm i diameter er fint. Her har jeg brugt fyr, som er forholdsvis solidt træ. Pil, birk, gran og kastanje er f.eks. ikke så velegnet.

Jeg bruger fersk træ.

 

Ildtænding med fyrsvamp

Ildtænding for primi-nørder... Alt du aldrig har ønsket at vide om fyrsvamp.

Indledning

Jeg er her på Outsite blevet bedt om en mere uddybende forklaring på hvorledes fyrsvampen forberedes til benyttelse som tønder i forbindelse med ildtænding.

Fyrsvampens Biologi

Fyrsvampen kaldes også Tøndersvamp og lyder det latinske (biologiske) navn Fómes Fomentárius. Svampen er temmelig almindelig i hele landet og findes mest på gamle bøgetræer, men kan også vokse på andre træer. Svampen er ret hård og vedagtig og har en ensartet grå overflade. Svampen findes på træerne hele året, og kan indsamles hele året.

Svampen sidder temmelig godt fast på træet – derfor skal der anvendes en solid kniv eller andet værktøj ved indsamlingen. Indsamling af svampen skader ikke træet – svampen snylter på træet; men selve svampene vokser ret langsomt, og siden man kun skal bruge meget lidt fyrsvamp pr optænding, vil det selvfølgelig være hensigtsmæssigt kun at indsamle de eksemplarer man har konkret brug for.

Jeg har set beskrivelser og demo'er af de små Røggas brændere (wood gas stove/bush buddy/bush cooker), men jeg syntes at omkring 500 kr. er i overkanten for sådan en. Så her er en beskrivelse af hvordan man selv kan lave en Røggas brænder for omkring en 20'er!!! :)

billig og effektiv wood gas stove man kan lave selv

Smart og let grydehåndtag

 

Har lavet sådan en dims her.

WTF?

Det er et grydehåndtag til to fingre – tommel og pege- eller langfinger. Den vilde ultra light gadget til din vandretur.

Idéen har jeg ”inspireret” fra GSI Outdoors som egentlig er opfinderen.

 

DIY pulk for 270 kroner

Hvordan kommer man afsted med pulk uden at blive flået? Man laver den selv!

Jeg fandt tre af disse grønne bobslæder i Netto, på tilbud til 49 kroner: Begyndelsen til et projekt.

Slæden er uden 'sæde', som der ellers er i mange bobslæder.

Det gør den velegnet til at pakke i. Under bunden er der tre lange 'køle', som kan give hjælp til at holde retning på pulken.

 

Jetboil gasbrænder
Fjeld og Fritid
Sea To Summit
B-Wild outdoorbutik
MSR Outdoorudstyr
Pro-Outdoor

 

Teva vandresandaler
Friliv outdoorbutik
Nordisk Outdoor
OutdoorPro
Aclima
SpejderGEAR

 

YETI soveposer og jakker
Friluftsland
Sea To Summit frysetørret mad
Leave No Trace
EXPED liggeunderlag og rygsæk
Slagelse Camping og Outdoor Center

 

Patagonia
Outdoor45
Therm a rest
Survivalstore
Eventyrsport
Trangia