Forsiden

Friluftsliv

Grej & udstyr

Info & viden

Ture & Kurser

Magasin & Medier

Outsite

Kort & Kompas

Læs vores gratis Outdoor Magasin:

Endelig kommer udinaturen.dk med et nyt kort og vi har glædet os! Den gamle naturside med shelters, vandreture og meget mere, fungerede ringe, men hvordan er det nye kort så? Så ringe at det gamle var bedre - kort og venligt sagt.

nyt kort udinaturen

Udinaturen.dk

Udinaturern.dk er et samarbejde mellem en række kommuner (ikke alle? Og hvis ikke alle, hvorfor så ikke alle?), Miljøstyrelsen, Naturstyrelsen, Friluftsrådet og KL. Ingen af dem kan være det kort bekendt. Ingen af dem kan være tjent med at have deres navn på kortet.

Det kan måske lyde lidt groft men det er faktisk venligt ment. Den kontakt jeg har haft til de forskellige myndigheder, har været meget mere professionelt end udinaturen kortet.

Hvorfor er kortet så ringe?

Vi behøver ikke engang en lup for at finde de grove fejl og mangler. Var det blot et par enkelte shelters eller friteltnings skove, så gik det nok, men det er nogle af de største vandreruter i Danmark der mangler. Der mangler også så mange shelters at gennemgang af en enkelt skov var nok til at dumpe kortet.

haervejen mangler

Hærvejen er væk. Den var på det gamle kort. Skjoldungestien er væk, den var på det gamle kort. Der mangler ikke mindre end 3 shelters i Boserupskoven ved Roskilde - ud af 3. 

Edit: der er kommet flere shelters til, men vandreruterne mangler stadig. Forskellen er derfor stadig stor på de to hjemmesider. 

Udsnit 1: Roskilde fra Udinaturen.dk

skjoldungestien og shelters mangler

Sammenligner vi (udsnit 1 og 2) med en gammel spiller på markedet friluftsguiden.dk, så tegner der sig et pinligt mønster. 11 shelters på udinaturen. 28 shelters på friluftsguiden.dk. Et par klatter vandreruter på udinaturen. Et smukt spindelvæv med forårsdug på friluftsguiden.

Udsnit 2: Roskilde fra Friluftsguiden.dk

friluftsguiden dk

Vi blev lovet et kort hvor alting nu var samlet, så vi ikke skulle kigge på mange forskellige kort. Vi fik noget som jeg ikke engang vil kalde et “udinaturen” kort. Det er et “blivhjemmevimagterdigikke” kort.  

Noget er dog blevet bedre. Man kan nu BÅDE se shelter OG vandreruter SAMTIDIG! Havde kortet indeholdt alt det det plejede havde denne opdatering været nok til, at kortet ville blive hyldet herfra. Information fra den meget bedre friluftsguiden.dk kunne så integreres med tiden. Men nu virker opdateringen som en kold klud og de nye smarte funktioner (come on, vi er altså i 2020, det er ikke nye funktioner men noget der burde have været for længst) som fuldstændig ligegyldige.

Vi kan dog glæde os over at Danmarks flotteste vandrerute Himmelbjergruten er kommet med - hurra!

Om det er ringe udviklere eller ovenstående samarbejde den er gal med, ved jeg ikke, men ligegyldigt hvad er det en grov ommer. Så indtil der kommer en omfattende opdatering, så lad værre med at bruge udinaturen. 

Brug Friluftsguiden.dk der er meget meget bedre. Den har eksisteret i mange år og har kunne alt det som udinaturen.dk ikke har kunne og stadig ikke kan.

Har du forslag (oh gode Gud) så kan du faktisk skrive til udinaturen med forslag: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  
Spørgsmålet er hvor man skal begynde og hvor mange timer man får godtgjort?

Alle billeder er screenshot fra udinaturen.dk og friluftsguiden.dk

Læs også

Jetboil gasbrænder
Fjeld og Fritid
Sea To Summit
B-Wild outdoorbutik
MSR Outdoorudstyr
Pro-Outdoor

 

Teva vandresandaler
Friliv outdoorbutik
Nordisk Outdoor
OutdoorPro
Aclima
SpejderGEAR

 

YETI soveposer og jakker
Friluftsland
Sea To Summit frysetørret mad
Leave No Trace
EXPED liggeunderlag og rygsæk
Slagelse Camping og Outdoor Center

 

Patagonia
Outdoor45
Therm a rest
Survivalstore
Eventyrsport
Trangia