Forsiden

Friluftsliv

Grej & udstyr

Info & viden

Ture & Kurser

Magasin & Medier

Outsite

Beklædning

Læs vores gratis Outdoor Magasin:

Skal det lykkedes at nå det ambitiøse klimapolitiske mål med 70% CO2-reduktion i 2030, må producenter og forbrugere arbejde tættere sammen om cirkulær tænkning og genanvendelse, så der skabes værdi af tidligere overskudsprodukter.

bæredygtigt friluftstøj

Helly Hanen Mono-Material

Helly Hansens nye ”Mono-Material” kollektion er et fornemt eksempel på, at outdoor-industrien er godt på vej når det gælder nye bæredygtige og genanvendelige materialer, som samtidige leverer optimalt på holdbarhed og funktion.

100% genanvendelig

”Mono-Material” kollektionen er fremstillet af et enkelt materiale, hvilket gør den til en bedre ressource i et cirkulært system, hvor målet er tekstil-til-tekstil genbrug. Når de genanvendes til nye materialer, opretholder monomaterialer en højere kvalitet end blandede tekstiler. Samtidig er de nye singlematerialer ofte lettere at vedligeholde, uden at det går ud over kvalitet og ydelse.

helly hansen friluftstøj

”Fremtiden for tekstil- og outdoor er cirkulær, og vi er forpligtede til løbende at udforske nye teknologier og design for at skabe en mere bærdygtig fremtid. Denne sæson tager vi et stort skridt i den rigtige retning med lanceringen af den miljøbevidste og 100% genanvendelige ”Mono-Material” kollektion”, siger Kristoffer Ulriksen, Category Managing Director fra Helly Hansen.

Hvad gør du med brugt tøj?

Cirkulær økonomi er et alternativ til den lineære ”køb og smid væk”-tankegang. I praksis betyder det, at du kan returnerer dit brugte tøj til det sted i værdikæden, hvor værdien optimeres med færrest miljømæssige omkostninger, frem for at behandle aflagt tøj som affald. Du skal med andre ord træffe et valg, når du har tøj som du ikke vil bruge længere.

outdoorbeklaedning fra helly hansen

Er tøjet eller tekstilerne intakte, giver det fra et miljømæssigt perspektiv mening enten at give det videre til venner eller aflevere det i genbrugsforretninger. Er tekstilerne beskadigede, er den bedste løsning at reparere. Har du tøj der er fremstillet af bæredygtigt materiale som fx ”Mono-Material” kollektionen, er det 100% genanvendeligt og dermed kan tøjet få et nyt formål. Ved at nedbryde tekstilerne til fibre opstår et væld af nye anvendelsesmuligheder, der på trods af behov for ny bearbejdning, udgør en betydeligt grønnere løsning end forbrænding.

Den cirkulære designproces

Den nedtonede, minimalistiske kollektion er designet med tøjets hele livscyklus i tankerne. Kollektionen inkluderer Mono Material Isolator, der er fremstillet udelukkende af polyester, inklusiv isolering bestående af 100% genanvendt polyester. Jakken er også PFC-fri og har dobbeltvævede sømfrie kanaler, hvilket gør den let, behagelig og anvendelig som fx overgangsjakke og midlayer i de kolde måneder.

”Vi har altid haft fokus på høj kvalitet og holdbarhed, hvilket jo også er gavnligt set i et miljømæssigt perspektiv. Men med de nye teknologier har vi i langt højere grad mulighed for at imødekomme kravet om en cirkulær designproces, og det er vores mål, at vi fremover altid vil tænke produkternes livscyklus ind i designprocessen”, forklarer Kristoffer Ulriksen, Category Managing Director fra Helly Hansen.

Forberedelse på fremtiden

Vores naturlige ressourcer er begrænsede, og ifølge den årlige rapport fra Global Footprint Network, havde vi opbrugt flere ressourcer end kloden kan nå at gendanne allerede den 22. august 2020. Derfor er vi nødt til at nedbringe forbruget, bl.a. ved at implementere en cirkulær tankegang i produktionen og ved at anvende produkter med bedre miljøprofiler. Ud over selve produktionen skal processen med at transportere fx brugt tøj fra forbrugerne til genvindingsfaciliteter også udvikles, og med avanceret systemer til identifikation af materialer, kan genanvendelse blive langt mere udbredt og tilgængelig.

mono material

Mono Material kollektionen fra Helly Hansen er et godt eksempel på de nye tider hvor innovation og design er et vigtigt skridt frem mod en cirkulær økonomi som i sidste ende reducerer affald og passer godt på vores fælles arv – moder jord.

Læs også

Vandreture og friluftskurser

 
Kom med på vandretur eller friluftskursus
Planlægning af tur kursus

Kort & Kompaskursus

kr 1000 00
TILMELD VENTELISTE!
Målestoksforhold
Naturkompas
Praktiske øvelser
Fredagscafé

Fredagscafé - Brænderworkshop

kr 60 00
Prøv forskelliget kogegrej
Hvilken skal du vælge?
Hvad er bedst til årstiderne?
Hygge, æbleskiver og gløgg
Vandring på west highland way med guide

West Highland Way

kr 2800 00
Unik natur
Vandring i højlandet
Aftenhygge på Inn's
Oplev stemninge på West Highland Way
Vandretur i island på laugavegur med turleder og guide

Vandring i Island

kr 2800 00
Laugavegur med turleder
Vandring mellem vulkaner
Fantastisk natur
Afslutning i varme kilder
Jetboil gasbrænder
Fjeld og Fritid
Sea To Summit
B-Wild outdoorbutik
MSR Outdoorudstyr
Pro-Outdoor

 

Teva vandresandaler
Friliv outdoorbutik
Nordisk Outdoor
OutdoorPro
Aclima
SpejderGEAR

 

YETI soveposer og jakker
Friluftsland
Sea To Summit frysetørret mad
Leave No Trace
EXPED liggeunderlag og rygsæk
Slagelse Camping og Outdoor Center

 

Patagonia
Outdoor45
Therm a rest
Survivalstore
Eventyrsport
Trangia