Forsiden

Friluftsliv

Grej & udstyr

Info & viden

Ture & Kurser

Magasin & Medier

Outsite

Outdoor beklædning

Læs vores gratis Outdoor Magasin:

Vi har testet Sasta Peski skaljakke og selve brandet er måske lidt ukendt herhjemme. Sasta er en finske tøjproducent som siden 1969 lavede tøj, til de friluftsfolk i Finland. De har fokus på funktionalitet, materialevalg og design skal passe sammen.

test af Sasta Peski skaljakke

Sasta Peski

Vinternaturen er fascinerende, den indbyder til udforskning af det udrørte fjeld, dækkede af ren sne.

Hvis man skal opleve vinterfjeldet i sikkerhed, så må man vælge det rigtige tøj, og udstyr. Nogle ting er obligatoriske, ski, stave, fæller og en fjelddug er altid med. Hvordan klæder man sig på til dette smukke og farlige vinterfjeld?

Jeg har mit skalsæt der holder alt ude, regn, sne og vind, intet kommer ind. Et tæt vævede syntetisk klæde med en højteknologiske membran, som skal holde mig, tør og lade sveddampene komme ud. Mange vælger dette for at være sikker på at vejret ikke kommer ind. Men skal trække pulken, eller gå op ad fjeldsiden så kan det godt bliver anstrengende så sveden begynder at pible frem over hele kroppen. Er man blevet gennemsvedt, kan det blive næsten umuligt at holde sig varm.

Der findes alternativer til membrantøj, det en af dem er bomuld. Det som er vigtig at vide når man vurder bomuld, er at ikke alle er lige. Der storforskel på hvordan stoffet er lavede. Er der vævet eller strikket, hvor tyk eller tynd er hver tråd osv. Ingen plastik tekstil, Ingen membran. Uld bukser og bomulds anorak, er et godt parti til en tør og kold vinterdag.

Sasta Peski skaljakke

Sasta Peski anorak er sydede af en tætvævede bomuld, fra Ventile som er et engelsk væveri. Som har leveret tekstil til bl.a. jægerpiloternes flyverdragter under 2. verdenskrig og udrustningen til den første bestigning af Mt. Everest. Let, tynd og smidigt stof, som ånder fantastisk og er vejrbestandig pga. den tætte vævning og bomulden hæver op og bliver endnu mere tæt når den bliver våd.

Anorakken er syede i et rummeligt traditionelt design. Med god plads til at have mellemlag på, uden at den er for stor. Alt på anorakken giver mig associationer til arktiske ekspeditioner, med opdagelsesrejsende klædt på til eventyr i rå omgivelser. Anorakken er lang og går godt ned på mine lår, alt er større, hætten, velkroen på ærmerne. Hættens stive og brede kant giver god vind beskyttelse, også når hætten ikke bruges. For den går højt op i nakken og når helt op til øreflipperne. Det er ekstra lang snoren i glideren til lynlåsen, så den er let at gå fat i med luffer. Anorakken indbyder til at være klædt på til vinterens kulde.

Kraftige bukser i uld er et godt match til denne anorak. Sastas Anton bukser er lavede af genbrugsuld, med forstærkninger af Kenytex som er en blanding af kevlar og polyester. Bukserne er kraftige men moderne i deres snit, med en behagelig pasform. Der er partiet med elastisk stof over lænden og i knæhasen, for at øge besværlighed. Efter at have gået nogle kilometer, over det rene landskab med vinden i ryggen er der dejligt at komme ind i hytten. Brændeovne har sikkert vært i gang siden i morges og holder en god varme. Så nu kommer de to ventilationslynlåse på lårene til sin ret.

skaljakke fra sasta

Det er i dette sæt jeg har haft de mest behageligt tur i efterårs skoven, når temperaturen er sunket under 7 grader. Peski Anorakken er den overdel jeg række ud efter til alle dags ture. Og hænger der mærke regnskyer på himmelen må jeg vælge anderledes. Det er en anorak jeg er sikker på vil følge mig i mange år. For den er syede med øje for detaljen og designet til komfort.

Sasta logoet betyder, at du ud fra min erfaring får produkter hvor materialevalg og design er tæt forbundet. Det betyder at funktionaliteten prioriteret, og skulle du være uheldig at få skader på dit tøj, så har de egen reparationsværksted i Finland. Sasta ønsker at du skal bruge deres produkter i mange år og få mange gode naturoplevelser

Læs også

Vandreture og friluftskurser

 
Kom med på vandretur eller friluftskursus
kursus i friluftsliv

Kursus i friluftsliv

kr 1000 00
Bål
Lejr
Kort og kompas
Pakning af rygsæk
Fredagscafé

Fredagscafé - Brænderworkshop

kr 60 00
Prøv forskelliget kogegrej
Hvilken skal du vælge?
Hvad er bedst til årstiderne?
Hygge, æbleskiver og gløgg
Vandring på west highland way med guide

West Highland Way

kr 2800 00
Unik natur
Vandring i højlandet
Aftenhygge på Inn's
Oplev stemninge på West Highland Way
Vandretur i island på laugavegur med turleder og guide

Vandring i Island

kr 2799 00
Laugavegur med turleder
Vandring mellem vulkaner
Fantastisk natur
Afslutning i varme kilder
Jetboil gasbrænder
Fjeld og Fritid
Sea To Summit
B-Wild outdoorbutik
MSR Outdoorudstyr
Pro-Outdoor

 

Teva vandresandaler
Friliv outdoorbutik
Nordisk Outdoor
OutdoorPro
Aclima
SpejderGEAR

 

YETI soveposer og jakker
Friluftsland
Sea To Summit frysetørret mad
Leave No Trace
EXPED liggeunderlag og rygsæk
Slagelse Camping og Outdoor Center

 

Patagonia
Outdoor45
Therm a rest
Survivalstore
Eventyrsport
Trangia