Forsiden

Friluftsliv

Grej & udstyr

Info & viden

Ture & Kurser

Magasin & Medier

Outsite

Vandring i Danmark

Læs vores gratis Outdoor Magasin:

Planlæg en vandretur i Danmark på ruter eller lav din egen vandring. Her får du alle værktøjer til selv at finde vandreruter, planlægge vandre-etaper og overnatning i naturen.

Planlæg vandretur i danmark

Se videoen om en vandring på Hærvejen

Planlæg vandring i Danmark

I Danmark kan du planlægge dine vandreture ud fra anlagte ruter, men du må også gå væk fra stier, og off-road, i Naturstyrelsens skove. Du kan overnatte på shelterpladser, lejrpladser og i skove med fri teltning i Danmark.

Vandreruter i Danmark

Der findes utallige regionale og lokale vandreruter i Danmark. Det er for uoverskueligt at nævne dem alle, men først skal du beslutte vandreturens længde.

1 uges vandretur i Danmark

Hvis du vil vandre i en uge i Danmark, er der rig mulighed for det. Der er endda nogle flotte vandringer, der er værd at tage.

Hærvejen
Hærvejen er mere end 500 km. lang, og du kan derfor vandre i mere end en uge. Oprindeligt gik Hærvejen fra Viborg til Padborg (og fortsætter faktisk i Tyskland), men den er blevet udvidet til at starte både Frederikshavn og Hirtshals.

Jeg har selv vandret fra Viborg til Jelling ad flere omgange. Denne del er bestemt at anbefale. Og hvis du forlænger ruten med 1-2 dage, så har du faktisk en ugens vandring der.

Læs mere om Hærvejen på Outsite her...


Find meget mere info på: www.haervej.dk 

planlægning af vandretur på hærvejen

Fjordstien
Fjordstien går rundt om Roskilde- og Isefjord og er 275 km. lang og derfor mere end ligeligt til en uges vandretur.

En anbefaling kunne være Hornsherred, f.eks. fra Roskilde til Kulhuse (via Roskilde Fjord), og retur via Isefjorsiden til Munkholmbroen og Holbæk. Her vil du opleve vandring ved vandet, vikingetiden, store skove, varieret terræn, gode is (ved Jægerspris og Munkholmbroen) og venlig lokalbefolkning.
Holbæk til Rørvig er også ret flot.

Læs mere om Fjordstien her: https://roskilde.dk/fjordstien 


Læs om Fjordlandet her: https://www.visitfjordlandet.dk/oplevelser/top-10-vandreture/ 

Caminoen
I Danmark har vi 2 forskellige Caminoer (med grene). Den ene følger Hærvejen gennem Jylland, den anden starter i Helsingør og går til Rødby. Du kan også starte i København og gå over Fyn via grenene f.eks. Du følger de berømte muslingeskaller på pæle.

planlægning af vandretur kursus

Kom med på kursus i planlægning af vandretur med Outsite. Lær meget mere om friluftslivet, klik her...

Weekendvandring

Skjoldungestien
Skjoldungestien vandreruten går fra Roskilde til Hvalsø, og er ganske kort fra København. Et trick er at kører i bil til Hvalsø og parkerer der (der er gratis parkering), og tage toget tilbage til Roskilde (ikke gratis parkering). Så er bilen klar når du er færdig med at vandrer.

Skjoldungestien går gennem Nationalpark Skjoldungernes Land og overrasker, med flotte stier, meget lidt asfalt, og smukke store skove (Boserup og Bidstrup). Undervejs oplever du vinkinger, istidslandskaber og meget meget mere.

Læs mere om Skjoldungestien her: https://nationalparkskjoldungernesland.dk/oplev-nationalparken/aktiviteter/vandreture/


L
æs mere om Skjoldungestien på Outsite her...

skjoldungestien vandrerute planlaegning

Camønoen
Camønoen kan sagtens vandres i en uge, men hvis du er mere til natur end asfalt og landeveje, så er en weekend rigeligt. Du kan vandre Camønoen ved Møns Klint og Østmøn der byder på Unesco Verdensarv, flotte skove og kystvandring i verdensklasse.

 

Overnatninger i naturen i Danmark

Du kan finde dine overnatninger på www.udinaturen.dk 
Herinde kan du søge på shelterpladser og lejrpladser. Nogle kan du booke andre er første til mølle. Du kan også se de mange skove med fri teltning, hvor du må slå dit telt op, hvor du vil (stort set).

MEN! Der er også finten! Hvor Udinaturen er statens har kommunerne også deres egen. Den hedder www.friluftsguiden.dk  og her er der mange shelterpladser og teltpladser som du ikke finder andre steder, og som ikke er så kendte som statens. Faktisk er Friluftsguiden ret god at kende i disse tider, hvor friluftslivet er så populært.

Kom med på vandreture i Danmark - klik her...

Læs også

Jetboil gasbrænder
Fjeld og Fritid
Sea To Summit
B-Wild outdoorbutik
MSR Outdoorudstyr
Pro-Outdoor

 

Teva vandresandaler
Friliv outdoorbutik
Nordisk Outdoor
OutdoorPro
Aclima
SpejderGEAR

 

YETI soveposer og jakker
Friluftsland
Sea To Summit frysetørret mad
Leave No Trace
EXPED liggeunderlag og rygsæk
Slagelse Camping og Outdoor Center

 

Patagonia
Outdoor45
Therm a rest
Survivalstore
Eventyrsport
Trangia